Firma Ducks

Firma Ducks is een samenwerking tussen Liliane Brakema (regisseur), Vera Andeweg (zakelijk leider), Nina Aalders (dramaturg) en Theater Bellevue. Samen met een wisselend team van mensen produceert Firma Ducks voorstellingen o.l.v. Vera Andeweg in regie van Liliane Brakema. Acteurs die hierbij betrokken zijn zijn o.a.: Nettie Blanken, Cas Enklaar, Theo de Groot, Joost Bolt, Sofieke de Kater, Eva Kijlstra, Kevin Schoonderbeek, Ilke Paddenburg en Maartje van de Wetering. Ontwerpers waar mee wordt gewerkt zijn o.a. Janne Sterke, Lisanne Hakkers, Ilona Overweg, Bauke Moerman, Hendrik Walther.

Liliane Brakema

Liliane Brakema studeerde in 2015 af aan de Regieopleiding van de Theaterschool in Amsterdam met de voorstellingen Gif en de Wilde Eend. Deze laatste voorstelling werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival als een van de tien beste voorstellingen van het afgelopen seizoen. Ook ontving zij hiervoor in november 2015 de André Veltkampprijs van de Theaterschool Amsterdam.
In haar werk zet Liliane een sterke beeldtaal tegenover een bestaande tekst. Haar studiejaren aan de Toneelacademie Maastricht en de Regieopleiding in Amsterdam kenmerken zich door een intense zoektocht om deze twee werelden bij elkaar te brengen. Tijdens haar studie liep zij stage bij Johan Simons bij de Müncher Kammerspiele en bij Eric de Vroedt bij Toneelgroep Amsterdam.
Liliane haalt haar inspiratie uit de wereld om haar heen, zo reisde zij voordat ze naar de regieopleiding ging al naar Israël en de Palestijnse gebieden om daar een voorstelling te maken over het conflict en volgde daarvoor een jaar toneelschool in Sydney aan ACTT. Ook deed zij een bachelors Economie en verdiepte zich in armoede, hierover schreef zij het boek ‘Microfinance: profit or poverty reduction’.
Afgelopen seizoen (2015/2016) regisseerde zij de jongerenproductie Starring # 19: Woyzeck bij de Toneelschuur en Mon Amour, een Fraslab bij Frascati Theater en hernam zij De Wilde Eend. Komende tijd zal zij, naast Firma Ducks, ook regisseren bij het NNT, NTGent en Theater Freiburg.

Vera Andeweg studeerde in 2016 af aan de Opleiding Productie Podiumkunsten van de Theaterschool in Amsterdam. Om ervaring op te doen met internationaal produceren woonde ze voor haar afstuderen in Brussel waar ze voor Kunstenfestivaldesarts de productie verzorgde van de Franstalige voorstelling 'Take The Floor' van Michel François. Voor dit project zocht ze een decor bij elkaar bestaand uit gedroogde paardenbloemen, brandnetels en een menshoge cactus, smeltende ijsblokken, een dode octopus en een levende kat.
Eerder in haar opleiding liep ze stage bij Oerol en werkte ze voor Schweigman& aan 'Het Universum'.
Nu werkt Vera als freelance zakelijk/productieleider voor eigenzinnige makers met blik voor de wereld om hen heen. Naast haar werk met Liliane werkt ze ook als productieleider voor Wild Vlees (genomineerd BNG jonge theatermakersprijs 2016).
De samenwerking tussen Vera en Liliane begon bij de herneming van De Wilde Eend en zette zich voort in de oprichting van Firma Ducks waar ze nu verantwoordelijk is voor de zakelijk leiding en productie.

Vera Andeweg